Publicerat 18 januari 2010 Kväll i Santa Cruz de Tenerife

Väl framme möttes hela gänget av en generös sol, in i bussar som tog oss via ostkusten norrut till öns huvudstad, Santa Cruz. Snabb incheckning, våra turnéledare ser till att allt är förberett, sedan jobba litet. Middagsdags! Hittar två glada kolleger som vill följa med ut och leta matställe. Magdalena Nilsson är med och dokumenterar turnén med sin filmkamera, kommer på Youtube så småningom men kolla gärna befintligt innehåll redan nu: http://www.youtube.com/user/Nationalorkestern#p/c/1DB592454BBC1AAD  Det finns också en fan-site på Facebook som också den fylls med innehåll från turnén: http://www.facebook.com/home.php?#/pages/Goteborgs-Symfoniker/162993954973?ref=ts Vi är naturligtvis för tidigt ute, spanjorer har ju andra middagchrmagsvanor än vi. Vidare är det söndag = helig fotbollsdag, det står en TV på hög volym vart man än går. Hursomhelst släckte vi törsten på en lokal bar, fullt med gubbar som bara rökte och kollade fotboll, inte en turist i sikte. Och det blir intrycket av första kvällen i denna stad, medan andra delar av ön är turistgetton skulle Santa Cruz kunna vara vilken spansk stad som helst. Få öppna restauranger, ingen kunde engelska där vi hamnade, men maten var god! Christer Thorvaldsson som slutade som förste konsertmästare i våras spelar ännu med orkestern tog kommandot så vi fick litet tapas, gazpacho, kanariepotatis (underbart goda) och calamares. Slutet gott allting gott!   Från värmen i syd, Urban Ward.