Publicerat 18 januari 2010 På väg söderut

P1170004

Kära läsare! När dett skrivs befinner jag mig 10 000 meter upp i luften någonstans över vad jag tror är södra Portugal. Vi är på väg mot Teneriffa och det är så där lugnt och tyst i planet det blir efter en måltid (som kanske inte var den godaste jag ätit…), diskreta snarkningar hörs till vänster om mig från en orkesteradministratör som legat i dygnet runt senaste veckan för att få ihop alla detaljer kring turnén.

Sova middag kallas det kanske fortfarande, sällsynt välförtjänt i just Martin Söderlunds fall. Tänk om man kunda hämta energi på det sättet varje dag! På Landvetter flygplats pratade jag litet med Ove Nilsson som är med som orkesterns massör eller med ett finare ord physiotherapist.

P1170001

Ove är en mycket omtyckt medresenär som kommer att ha fulltecknat i almanackan hela vistelsen framöver med onda ryggar och axlar eller vad nu det kan vara som inträffar som kräver Oves erfarna behandling. Vad kanske inte alla vet är att Ove är Sinatra-tolkare med en hel del uppdrag med olika storband. Oves insatser finns också inspelat, jag ska forska vidare och se om jag hittar någon CD att rekommendera! Och vilken Sinatralåt passar väl bättre idag än ”Come Fly with Me”, Ove? I kabinen hittar jag också Karin Switz, GSO:s nya orkesterchef sedan bara en vecka tillbaka. Under hösten har en rekryteringsprocess P1170003rullat som alltså slutade med att Karin fick tjänsten. Karin har många och långa erfarenheter från musikvärlden, bl.a. som orkesterchef för Folkoperan under många år och nu senast som länsmusikchef i Dalarna där hon byggt upp Dalasinfoniettan i storlek och kvalitet till en ensemble som också den är efterfrågad långt utanför landets gränser med turnéer till båda Kina och USA. Välkommen Karin!    Urban Ward