Publicerat 18 januari 2010 Repetition dag 1

Inför kvällens konsert repeteras det igen, Nielsens Duda repar4:a, Beethovens 6:a och extranumret Tico Tico. I salen satt musikstuderande ungdomar från alla Kanarieöar och det blev rätt sorligt efter just reppublikenTico Tico, feststämningen infann sig redan på förmiddagen, och ingen satt still i bänkarna! Huset, Auditorio de Tenerife är en fantastisk fantasifull skapelse, se bilden! husetJag tolkar den som ett enormt palmblad, men så kanske arkitekten inte alls tänkte. Ska kolla upp det där. Dudamel arbetade hårt med orkestern i värmen, strax efter att detta skrivs är det presskonferens med lokal media på plats. I korridorerna övas det, här är det Kenneth Franzén som koncentrerar sig djupt. Kolla förresten in den röda lådan bakom Kenneth, den har åkt jorden runt ett antal gånger sedan sin första turné, jag tror det var 1986. Vad är det i den? Frackar! Nu är det mat och vila Frassesom gäller, fokus är inställt på 20:30 ikväll, då sitter det 1800 förväntansfulla musikälskare i salongen. Dudamel och GSO drar publik!  Urban Ward