Publicerat 23 september 2010 Merano, Verona, Frankfurt - Göteborgs Symfoniker är på väg!

Välkomna igen, kära läsare! När GSO ger sig ut på turné vet vi att många vill följa med och detta är MPFdet enklaste och definitivt billigaste sättet! Idag avhölls ett avstämningsmöte med de som ska administrera turnén och på bilden ser vi Måns Pär Fogelberg som kommer att dokumentera turnén med hjälp av sin videokamera. Hans inlägg hittar du på Facebook och Youtube, jag lägger ut länkar här när det finns något upplagt. Lika enkelt som att följa denna blogg och dessutom med rörlig bild. Stämningen i huset är som alltid på topp och i kväll spelas turnéprogrammet första gången i Göteborg. Christian Zacharias dirigerar och sopransolist är Soile Isokoski. Hon inleder programmet med Strauss alldeles underbara sista komposition, Vier letzte Lieder men medverkar också i Mahlers 4:e symfoni. Det är väldigt ovanligt med sångsolister i symfonier men så var Mahler också en ovanlig man på många sätt. Kom och lyssna, programmet spelas torsdag 23 september 19:30 och fredag 24 september 18:00. Om man sedan följer med här så vet man ju faktiskt redan hur det lät. Ni lär inte bli besvikna!

Urban Ward

PS! I morgon fredag är det premiär för en ny blogg! Vår VD Helena Wessman delar med sig av sina tankar, du hittar bloggen på gso.se eller med direktadressen vdblogg.gso.se, missa inte det!