Publicerat 27 september 2010 Göteborgs Symfoniker - ut i Europa igen!

På väg till Landvetter tar det inte mer än några minuter så är många upptagna med sina små apparater. Helena iPhoneHär ser vi vår VD Helena upptagen med att få iväg några mail. Känslan och stämningen ombord på bussen är på topp, ut i Europa och visa musklerna igen. Första konserten är i morgon kväll i Merano, en liten stad i Dolomiterna, som sedan flera år har en festival av högsta internationella klass. Orkestern har tidigare spelat där, jag tror det är 11 år sedan (kan ha fel!) och det är naturligtvis ett erkännande att bli inbjuden igen.  Väl uppe i luften efter en måltid börjar vi närma oss målet, inflygningen sker över Lago di Garda och det är vackert som alltid i alpernaBättre Garda med en blänkande sjö under oss, alptoppar vid sidorna och molnen i ovan som silar ljuset i silverstrimlor mot marken. Tankarna går till Mahler som så ofta hämtade sin inspiration just i de italienska alperna en bit härifrån i byn Toblach. Så blev det också mycket djur och natur i hans låtar! Många lutar sig ut för att se det vackra. Väl framme i Verona sänker sig så småningom mörkret, jag följer med Erik, Gregor och Bengt in till den gamla stadskärnan där vi äter middag i den ljumma kvällen, alldeles intill Arena di Verona, den världsberömda amfiteatern där Peter Gabriel ger middagen konsert just i kväll. Staden är full av vackra byggnader och utan att ha planerat det hamnar vi vid familjen Capulets hus, ni vet en av familjerna i Shakespeares Romeo och Julia. Men är det Romeo eller Julia som tillhör Capulet-familjen? Får ta reda på det!

Urban Ward