Publicerat 29 september 2010 Allt stämde!

Så ska det inte spelas mer på den här turnén! Och någon har ju sagt att man ska lägga av i tid, sluta när man är på topp etc. Det kan väl stämma för i kväll och just den här resan men snart är det dags att ta nya tag och visa hemmapubliken att man kommer tillbaka i ännu bättre form än när man gav sig iväg. Kära hemmapublik, ni är vårt fundament och vår raison d’etre, men att mäta sig med de internationella storheterna i musikvärlden och återigen bekräfta att vi hör hemma i den symfoniska elitserien är faktiskt en förutsättning för att garantera er upplevelser i världsklass. I Göteborg! Ta vara på möjligheten, berätta för era vänner vad som erbjuds i vårt fina konserthus, det händer något nytt varje vecka.
Jag inledde med att allt ska stämma. Utan att förringa någon annans insats vill jag speciellt framhålla trombonstämmans klang och intonation i slutackordet i Strauss. Knappt hörbart, helt ingjutet i helheten med sordiner i klockstyckena, då stämde allt! Tack trombonister och alla andra, Urban Ward