Publicerat 10 april 2011 Göteborgs Symfoniker är på väg!

GSO Götaplatsen 10 april 2011

I morse strax efter klockan åtta lämnade Göteborgs Symfoniker Götaplatsen i tre bussar för en Sverigeturné med första stopp i Norrköping. Under de följande fyra dagarna kommer orkestern att spela i Visby, Uppsala och Jönköping. Dirigent är 28-årige Manuel López Gómez från Venezuela och El Sistema. Han ersätter nyblivne pappan Gustavo Dudamel och gör det med den äran – de tre föregående konserterna i Göteborgs Konserthus slutade med väldiga ovationer och en lysande recension i GP. Turnéprogrammet är samma som i Göteborg: Stenhammars Serenad och Prokofjevs femte symfoni.

Kl 17 i eftermiddag är det turnépremiär i De Geerhallen i Norrköping.

Jag kommer att rapportera dagligen på denna blogg under resans gång.

Häng med!

Stefan Nävermyr, redaktör