Publicerat 16 september 2011 Mot Oslo och Reykjavik med en smällkaramell

Då var det dags att lämna Göteborg några dagar. Sveriges Nationalorkester ska hälsa på i två nordiska huvudstäder under helgen. Efter två konserter med jublande publik och en lyrisk Håkan Dahl hemma i konserthuset kan vi nog hoppas på rungande applåder både i Oslo i kväll och Reykjavik på söndag. Turnéprogrammet bjuder på Karin Rehnqvist Tiger touch (vårt beställningsverk och present till Gustavo), Mozarts Klarinettkonsert, framförd på bassettklarinett av Martin Fröst (det var framförallt detta framförande som gjorde herr Dahl på GP lyrisk) och Tjajkovskijs Pathétique.
På Facebook har Catrin Bernsro beskrivit gårdagens Konsert så här …”Programmet var ju rena julafton för alla musikälskare! Först en liten musikalisk ”hemlis” och sedan det stooora paketet, som är precis det som man har gått och önskat sig, och efter paus en riktig smällkaramell, full med godis och konfetti. Alldeles underbart!”

Själv har jag inte haft någon chans att lyssna på vare sig repetitioner eller konsert ännu, så jag ser verkligen fram emot helgen. Dudamel och Fröst är en fantastisk kombination som bevisat sig förrut. Inte minst 2008 då jag åkte med på min första bloggrapportering med Symfonikerna i Tyskland då bland annat Hillborgs Klarinettkonsert ”A peacocks tales” stod på programmet. Underbart!

Om en halvtimme går bussarna från Götaplatsen. Själv blir jag upplockad på vägen, så jag hinner dricka ur mitt morgonkaffe och fundera på vad jag glömt packa ner. Frågan är hur kallt det är på Island…

Vi hörs senare (om inte kollegan Måns Pär hinner före)!

Magdalena
(till vardags vid tangenterna på marknadsavdelningen)