Publicerat 27 mars 2012 Välkommen till Lissabon!

spårvagn i LIssabonEfter att ha tagit Stockholm med storm i lördags (se recension) har hela Göteborgs Symfoniker nu hamnat i Portugals huvudstad, Lissabon. De första intrycken är överlag positiva, härligt klimat med vänliga människor i en stad som behållit sin ”Lady och Lufsen”-charm i de gamla stadsdelarna. En liten reflektion från promenad i gamla stan, se spårvagnen på bilden, rullar i reguljär trafik i Lissabon och ser ut att ha gjort det sedan mycket länge. Knappast upphandlad enligt dagens regler, då hade den troligtvis stått på verkstad!

Den första konserten spelas i kväll och vid frukostbordet i morse diskuterades det bland musikerna hur dagen bäst skulle disponeras för att vara i toppform 21:00, en för oss nordbor sen konserttid. Det ska ju ätas, övas, soundcheckas och vilas för att kunna ge en konsert till publiken de sent ska glömma. Och vad gör man när restaurangerna öppnar först 20:00 för middag? Planering, planering!marknad Pgal

För att dokumentera och bevaka finns vi tre på bilden med, Linnéa Jansson går sista året på medialinjen på Rodengymnasiet i Norrtälje och gör praktik hos oss under två veckor, detta är den första. Ni kommer att kunna följa hur hon upplever turnélivet på hennes egen blogg, adressen läggs ut här när det första inslaget är publicerat där. Michael Larsson sköter kamerorna, både stillbilder och film. Som tidigare kommer vi att klippa ihop en turnéfilm väl hemma igen, men en hel del kommer att dyka upp på vår Facebooksida och i vår egen Youtubekanal under resans gång. Och min egen roll är alltså att rapportera via denna blogg.

Lissabon 27 mars 2012

Urban Ward