Publicerat 28 mars 2012 Bakom kulisserna

P3260229Vad är det i lådorna? Inte bara instrument ska transporteras utan också konsertkläder och skor.  Detta sker med landsvägstransporter när musiker och andra har gått och lagt sig för att sova. Det finns alltså en kompetent logistiker som planerat detta i förväg. Efter konserten ska allt lastas för att hinna fram i tid till nästa soundcheck, det blir långa nätter för den personalen. Vidare ställer lagar och förordningar krav på vila för våra chaufförer och då räcker inte tiden till när vi i morgon natt ska från Oviedo i nordväst till Murcia i sydost. För att klara det kör man via Madrid där utvilade chaufförer tar över, de som kört dit kan vila ut vilket lär behövas. Nästa natt kommer de som kört Madrid – Murcia tillbaka till Madrid för vår sista konsert. Nästa resa är dock litet längre, från Madrid till Göteborg, men då finns det gott om tid som väl är innan nästa repetition i Göteborg. Vill man öva får man vänta några dagar på sitt instrument!P3260230

Dagens stora samtalsämne är den generalstrejk som tar sin början den 29 mars, omfattning okänd men troligtvis märkbaröross som är beroende av t.ex. flygledning och icke blockerade motorvägar. Därför åker vi i ilfart till flygplatsen efter konsert i La Coruna för att hinna upp i luften före midnatt och ni därhemma och andra som läser detta, håll tummarna för att vi blir nersläppta när vi kommer till Oviedo!

Missa inte vår praktikant Linnèa Janssons blogg, ett annat perspektiv! http://linneajansson.spotlife.se/

Urban Ward 28 mars