Publicerat 1 juni 2013 Från Göteborg till Stockholm

20130601-172837.jpg

En bra konsert? När publik, orkester och dirigent är så nöjda att de inte kan låta bli att dela med sig av glädjen. Det skedde i går när Andres Orozco-Estrada gjorde sin andra konsert (bilden ovan) med Göteborgs Symfoniker och violinisten Lisa Batiashvili. Efter ordinarie program blev det touche och extranummer. Jag satt i Konserthusets studio och ansvarade för monitorlyssningen medan mina kolleger Måns Per Fogelberg, Elin Stjärna, Pontus Westman och Ken Jons videofilmade konserten. Ett koncentrerat och hektiskt arbete men orkesterns spel var på en sådan nivå att teamet kunde ägna hela sin koncentration åt kameravinklar, klipp och åkningar. Om ett par veckor kan ni se och höra det färdiga resultatet på GSOPlay – en musikalisk högtidsstund väntar!

Nu har orkestern just gjort ett ljudprov i Stockholms Konserthus och det är förvånansvärt hur väl klangen färdats från Göteborg. Förklaringen är förstås dirigentens och musikernas känsliga öron som registrerar alla skiftningar och genomför nödvändiga justeringar. Rapport följer.

20130602-003228.jpg

20130601-144821.jpg