Publicerat 5 juni 2013 Recensioner från Helsingfors

20130605-124914.jpg

”Lisa Batiashvili var den perfekta solisten för Prokofjevs violinkonsert.”
”Orozco-Estradas personliga tolkning av Dvoráks symfoni var njutbar och orkestern visade sig värdig sitt rykte. Orkesterns klang är jämn, stråkarna intensiva och bleckblåset fulltonigt, runt och briljant.”
”Detta framförande visade att Göteborgs Symfoniker hör till de internationella topporkestrarna.”
(Jukka Isopuro, Helsingin Sanomat)

”Det är bara att beundra göteborgarnas genomgediget civiliserade musicerande med utsökt sofistikerade pianissimon som något av ett centralt varumärke. Man håller sig med en kultiverad klangkultur som söker sin like i Norden. Göteborgssymfonikerna hör fortfarande till eliten i vår lilla del av världen.”
”Kvällens dirigent, Colombias Dudamel, Andrés Orozco-Estrada, gör för närvarande en kometartad internationell karriär och han var även oerhört målmedveten i plastiken, klar i den musikaliska tanken och medryckande i hela sitt väsen. Bra fungerade även samspelet med en av Helsingforspublikens kelgrisar, Lisa Batiashvili, i Prokofjevkonserten. Batiashvili kombinerar teknisk perfektion med tolkningsmässig insikt och finess på ett sätt som är svårt att motstå och även denna gång trollband hon publiken med sitt lika smak- som inlevelsefulla spel.”
(Mats Liljeroos, Hufvudstadsbladet)