Publicerat 25 april 2014 Som att resa i tiden

Att vakna till en tupp som galer händer inte varje morgon direkt. Men denna soliga fredagsmorgon var det just det som hände. Bor man en bit utanför Perugia är det antagligen lätt hänt. Någon ville ta ett dopp i utomhuspoolen men fick bestämt veta av personalen att här i Perugia öppnar inte utomhuspooler förrän 15:e maj. Punkt. Så var det med det!

IMAG0967_1

 

Denna lilla krabat var hotellets huskatt och hälsade på oss på frukostbuffén. Kan det vara Sveriges Nationalorkester som lockade? Eller möjligtvis maten, det är ju också ett alternativ. Vi begav oss sedan mot Perugias flygplats och – vips! Så var vi i…

IMG_5361ny

IMG_5389ny1

…Brescia! En otroligt vacker stad i norra Italien i regionen Lombardiet. Här strosar man omkring bland medeltida katedraler och romerska byggnader. Piazzor i olika storlekar ligger i vart och vartannat hörn där folk samlas. Idag är det extra mycket folk ute i stan då det är en helgdag i Italien – Befrielsedagen. Dagen som firar befrielsen från nazistiska ockupationen. Varje hus, varje gata är som godis för ögonen. För en arkeologistudent som jag bultar hjärtat lite extra snabbt, det vill jag lova.

När nya kyrkor och katedraler ska byggas är det oftast så att det görs på den redan existerade byggnaden. Men så är inte fallet här i Brescia. Här har den gamla domkyrkan Duomo Vecchio från 600-talet fått stå kvar och den nya katedralen Duomo Nuovo byggd mellan år 1604-1825 står bredvid vägg i vägg. Man kan inte annat än vara glad åt detta beslut så att ett så pass gammalt bygge får stå kvar.

IMG_5388ny

I förgrunden ser vi Duomo Nuovo och strax bakom i mitten av bilden Duomo Vecchio

Nu väntar repetitioner och konsert i kvällens konsertsal – Teatro Grande di Brescia!

Linnéa Hernqvist