Publicerat 15 juni 2014 På väg hem igen

Bussarna rullade in framför den solindränkta hotellobbyn här i Umeå tjugo minuter innan avgång.

image

Musikerna satt lugnt kvar och njöt av frukostbuffén in i det sista. Semestrarna närmar sig med stormsteg och jag är nog inte ensam om att räkna dagarna tills den välförtjänta sommarvilan infinner sig.

image

Just nu befinner sig hela gänget högt upp i luften i det chartrade flygplanet på väg hem igen. Själv har jag gjort en avstickare till Tväråmark, 2 mil nordväst om Umeå, där släkten bor. Ska ladda batterierna innan säsongens sista vecka tar vid; först en konsert för SEB och sedan är det dags för Beethoven och Stenhammar igen den 18 och 19 juni.

image

Så ni som blivit nyfikna på musiken, Göteborgs Symfoniker och Herbert Blomstedt – Sveriges mest berömda dirigent genom alla tider – får chans att uppleva konserten på onsdag eller torsdag i Göteborgs Konserthus.

Passa på!

/ Anna Löfgren