Publicerat 4 april 2015 Höghus på landet

Idag reser vi från Macau till Guangzhou, en resa på fyra timmar genom dubbla passkontroller eftersom vi egentligen först nu reser in i Kina. 

 Därefter väntar en ändlös ”landsbygd” med höghus överallt. Det finns inget mellanrum mellan städerna. Regionen runt Pärlfloden är Kinas mest expansiva med ca 46 miljoner människor, varav 12 miljoner i Guangzhou. Stora siffror att ta in, men när man ser hur varje kvadratkilometer är nyttjad så blir det faktiskt nästan ännu mer svårbegripligt.   Gårdagens turnépremiär gick bra. Orkestern är nöjd, Nagano är nöjd. Salen var inte lätt, akustik som inne i en madrassfabrik, men med lite omställning i spelteknik så klingade det ändå förvånansvärt fint ut. 

”It’s easy to play great in a great hall, but it’s amazing to play like this in a hall like today” var en nöjd dirigents kommentar efteråt.
 
På Youtube har vi lagt en film från Macau. (Jo, i Macau fungerar både Google, Youtube och Facebook eftersom de inte lyder under Kinesisk lag)
Se filmen här. http://youtu.be/yEyq4cFq5C8
Nu stundar förhoppningsvis en skön påskafton. Påskris lär vi få, men kanske inte den sort vi förknippar med den gula ägg- & godis-högtiden. Men kycklingar lider vi ingen brist på. Vår orkesterchef Johan är aldrig sen att prova något nytt. Och de som inte ser huvudet som primärt mål kunde välja påskmat från godishyllan på bussresans kisspaus.
   

Glad Påsk på er där hemma!