Publicerat 5 april 2015 Götheborg tillbaka i Kanton

Det var här i Kanton, vid denna kajkant i Pärlfloden som Götheborg brukade lägga till vid den lilla handelsön Shamian där fransmän, portugiser och engelsmän var tillåtna att bedriva handel med Kina. Idag är det bara engelsmännen som har kvar sin beskickning via ett visst ölmärke.

 Men Producent Johan som har hand on Nagano och Chen på turnén och notbiblioteks Kristian såg tillsammans med undertecknad till att Göt(h)eborg återigen tog plats vid Pärlfloden, där det idag endast flyter förbi neonupplysta turistbåtar.   
Och Kanton, eller Guangzhou, fick ikväll Sveriges Nationalorkester på besök istället för Svenska Ostindiska Kompaniet, och det uppskattades å det grövsta!
 
Skrik, jubel och inrop på inrop blev det ikväll i konserthuset efter såväl Sibelius Violinkonsert som Brahms etta samt ett knippe extranummer. (Jodå, det blev även Giegs Morgonstämning, se tidigare blogginlägg) 
Utanför passade Volvo på att presentera sin nya XC90 på den kinesiska marknaden, vilket de kommer fortsätta med på några konserter. Ett fruktbart samarbete med vår sponsor, i synnerhet som du kan simulera Gbg Konserthus i bilens stereo.
 
Nåväl, man får väl säga att detta blev en av turnéns höjdpunkter. Och det beror på att flertalet i orkestern passade på att promenera runt i det fria 450 meter ovan mark i Canton TV Tower. Svindlande att se de så höga skyskraporna så långt där nere. Cellisten Johan Stern är van att gå på moln efter konserter, men sällan före.
 
  
Troligtvis har de flesta av er där hemma inte somnat när det är dags för oss att packa ihop, för i morgon bitti bär det av tidigt till Shanghai. Därifrån gör vi sedan en dagsresa till Huangzhou för konsert på tisdag. Vi hoppas brasset får ett varmare välkomnande där.
IMG_0089.JPG