Publicerat 11 april 2015 Lämnar Shanghai med stor baluns

Så var det dags för konsert i Shanghai där vi bott i fyra dagar med konsertutflykt till Hangzhou i onsdags och separata ensemblespelningar i torsdags. Onsdagens konsert blev väldigt speciell. Tre av våra fyra trumpetare blev sjuka några timmar före konsert. Per Ivarsson fick istället helt hastigt och lustigt sällskap av två alternerande stämledare från Hangzhou Philharmonic. Hur det gick kan ni se film om här.
På torsdagen tog vi sedan ut en stråkkvartett till skyskrapan Flasköppnaren, en baskvartett plus solist Ray Chen till ett barnsjukhus, en stråkkvartett till till Volvo och en stråkduo till Ericsson.
En film om det kan ses här! 
Idag var det så dags för konserten här i Shanghai. Biljetterna har varit slut länge och utanför stod biljetthajarna i rad och krängde svartabörsbiljetter för upp till 2500 kr/styck. Media har haft fullt pådrag och Kent och Ray satt i TV-intervju torsdag kväll. Kameror över allt och konserten spelades in för radio. Det är stort det här.
Vilken tur då att salen lät fantastiskt! Den är sprillans ny, invigdes i september. Orkestern hade riktigt roligt på scen och det spelades som om det gällde livet. Kent var lycklig, Ray var lycklig. Publiken var lycklig. Orkestern var lycklig. Det låter ju lite löjligt när man radar upp det såhär, men detta var kanske den viktigaste konserten på turnén då Shanghai är världens andra största stad med sina 24 miljoner invånare. Det märks att vi är här och för GSOs framtida rykte så var det väldigt viktigt. Anneli Hultén var på besök och partiordföranden i Kina var här. Stort pådrag på alla håll och kanter således.
Och GSO höll! Bättre än såhär kan det knappast bli! Men lyckan är inte lång. Direkt efter konserten packade vi oss hem och kröp till kojs för fem timmars sömn innan bussen till flyget går lördag morgon. Sedan är det konsert lördag kväll i Peking, och sedan flyger vi hem söndag morgon.
Några som har det ännu värre är vårt tekniska crew som ska packa alla instrument, få iväg det till flyget i natt för att det ska vara på plats i Peking i morgon. Logistik av både människor och prylar är A och O.
Håll tummarna för att vi kommer fram till Peking med gott humör!
Vi hörs (om internet funkar i Peking)
Nedan lite blandade bilder från veckan.
image_00001 image_00002 image_00003 image_00004 image_00005 image_00006 image_00008   image_00011 image_00012 image_00013   image_00016 image_00017 image_00018