Publicerat 24 augusti 2015 Stockholm, Östersjöfestivalen 24 augusti

Det börjar bra! Jag sätter mig på fel säte på tåget och skapar oreda bland turnédeltagarna. Eftersom jag redan invaderat plats 38 och packat upp min väl tilltagna matsäck och packning anpassad för en treveckors överlevnadscamping i storstaden får jag sitta kvar och vi kommer iväg utan förseningar.

Nu råder lugn i vagnen. Producent-Johan snarkar rofyllt på sätet bredvid mig. Allt verkar vara i sin ordning. Kent Nagano är redan på plats i Stockholm. Turnéledningen har skickat ut biljetterna i god tid, vi har alla fått personliga kompendier med komplett information, tider och adresser så att vi inte ska komma bort och slippa tänka själva. Vi är välkammade, förberedda och laddade. Det är ett förunderligt hus vad det gäller organisation, ordning och reda. Om man bara håller sig till de givna ramarna och inte improviserar fram nya idéer så fungerar allt som ett väloljat maskineri. Jag har en bild av att inget händer av en slump i vår organisation. Alla har sin plats och sin roll och levererar på högsta nivå. Nu ska jag få vara med och se hur dessa roller fungerar utanför Konserthusets trygga väggar. Vi är på turné och på väg mot Östersjöfestivalen och kvällens konsert i Berwaldhallen och jag har fått hedersuppdraget att sköta turnébloggen. Jag heter Eva Essvik och är Publik- och Affärsutvecklare på Göteborgs Symfoniker.

Östersjöfestivalen arrangeras i år för 13 året och har sedan starten etablerat sig som en av norra Europas största och viktigaste festivaler. Kombinationen av klassisk musik och att öka samhörigheten mellan Östersjöländerna med fokus på den känsliga Östersjömiljön har fått stort genomslag i regionen. Läs mer här…

Kvällens konsert med Göteborgs Symfoniker hyllar Nielsen och Sibelius
19.30 i Berwaldhallen

Kent Nagano, dirigent
Martin Fröst, klarinett

SIBELIUS: Okeaniderna
NIELSEN: Klarinettkonsert
STRAUSS: Ein Heldensleben

Vill du lyssna på oss utan att vara på plats? Konserten sänds direkt i P2Live och i årets Europaradio Summer Festivals, EBU (Europeiska radio- och TV-unionen)