Publicerat 7 november 2015 Stuttgartpubliken väntar oss ikväll

”Man blir lycklig som lyssnare och stolt över att den här staden har en orkester som kan spela på en sådan toppnivå, som om Göteborg vore en världsmetropol.Må programmet få lika skärpta framföranden under den turné i ett par tyska städer som väntar i helgen och nästkommande vecka.”

Orden är Göteborgs-Postens recensent Magnus Haglund och skrevs efter onsdagens konsert i Konserthuset. Tack Magnus, det hoppas vi med!

Arabella Steibacher med Göteborgs Symfoniker och Kent Nagano

Arabella Steibacher med Göteborgs Symfoniker och Kent Nagano

Jag var också på konserten i onsdags och kan inte annat än att hålla med Magnus Haglund i hans omdöme (och fem fyrar han utdelade)! Nu sitter jag på tåget till Göteborg för att möta upp hela turnésällskapet vid Götaplatsen för att dra vidare mot Landvetter och flygplanet som ska ta oss till Stuttgart – första anhalten på denna femdagarsturné. Redan i kväll är det konsert med vår orkester och pianisten Kit Armstrong i Stuttgart Liederhalle.

Två solister i två olika konsertprogram förgyller denna turné:

Violinisten Arabella Steinbacher spelar Mendelssohns violinkonsert (som på konserten i onsdags) i München på måndag och i Köln på torsdag. Pianisten Kit Armstrong spelar Beethovens pianokonsert nr 3 (som spelades på konserthuset i torsdags) i kväll i Stuttgart och i morgon i Freiburg. Sibelius Finlandia och Brahms Symfoni nr 1 ges på i samtliga fyra städer. Kent Nagano dirigerar.

Jag hade ingen möjlighet att lyssna på Kit Armstrong i torsdags, men att döma av vad några av musikerna sa om den unge virtuosen kan jag se fram emot ett enastående inslag Beethoven ikväll. Jag ska försöka hinna tjuvlyssna lite på den ljudfil GSOplay-producenten Måns Pär Fogelberg stack till mig efter repetitionen i torsdags.

Nu är jag strax framme i Göteborg. Vi hörs!