Publicerat 3 mars 2016 Till Stockholm med Sveriges Nationalorkester

Ja så är det! Göteborgs Symfoniker är sedan 1997 Sveriges Nationalorkester och vad är då mer självklart än att konsertera i Stockholm?

Ja så är det! Göteborgs Symfoniker är sedan 1997 Sveriges Nationalorkester och vad är då mer självklart än att konsertera i Stockholm?

Sedan många år tillbaka gör vi ett utbyte med Kungliga Filharmonikerna, de kommer till oss för en abonnemangskonsert och vi åker till dem. Relationerna mellan orkestrarna är de bästa tänkbara, vi delar erfarenheter, möts i mängder av sammanhang och under ytan en liten, trevlig och sund rivalitet. Eller kanske kan man mer ödmjukt säga att vi gärna mäter oss mot dem. En fantastiskt fin orkester. Missa dem inte när de är i Göteborg!

Jag som skriver är kommunikationschef vid Göteborgs Symfoniker och tänker att spegla turnén ur mitt mer administrativa perspektiv. När jag nämnde relationer i stycket ovan handlar det om mina erfarenheter, men jag vet att när det gäller musikerna är det också bästa tänkbara förhållanden. Jag uppfattar det som att man ser sig som kolleger oavsett i vilken orkester man spelar varsomhelst i världen. Ett nätverk som heter duga!

image

Allla samlades i det faktiskt ganska sköna vädret på Centralen i morse, på bilden ser vi just administratörer, mina fina kolleger Karin och Johan. Och mellan dem producenten Lars som avhandlar något viktigt i telefon. Mycket ska stämma när över 100 människor reser tillsammans, när detta skrivs verkar allt vara i sin ordning. Till och med tåget verkar rulla enligt tidtabell, så har inte alltid varit fallet vid dessa resor till Stockholm med mycket stress som följd. Så nu reser vi med rejäl marginal.

Urban Ward