Publicerat 16 september 2016 Säsongsöppning!

Igår var det äntligen dags att öppna dörrarna till Konserthusets stora sal! Vi var kanske litet extra spända, hur skulle det låta? Vad skulle ni i publiken tycka om våra nya stolar?

Igår var det äntligen dags att öppna dörrarna till Konserthusets stora sal! Vi var kanske litet extra spända, hur skulle det låta? Vad skulle ni i publiken tycka om våra nya stolar? Så långt har jag bara tagit del av positiva kommentarer, och faktum är att det går ju att mäta de förändringar som genomförts. Till exempel har det blivit mer plats för benen, det gillar vi långa, och stödet i korsryggen har ökat. Likaledes kan de akustiska förändringarna mätas. Jag pratade med Lasse Nilsson (bilden) som jobbar mycket med inspelningar och vårt GSOplay-ljud. Han menade att vi fått mer djup i basen och en distinktare diskant. Min egen upplevelse var att framförallt förstafiolerna kom fram tydligare i helheten, bra!

_mg_1489-2

För att manifestera det nya spelårets öppning hade vi kontaktat en rad människor som kanske inte så ofta bjuds in till konsert. Många av dem har en musiklivsanknytning, pedagoger, kulturskolechefer, konsertarrangörer, bluesexperter och andra som vi gärna ser som konsertbesökare i vårt fina hus. Likaså kom många unga studenter från Högskolan för Scen och Musik, extra välkomna till er! Det blev en härlig stämning med många nya möten, allt i samband med vår konsert. Välkomna tillbaka allihopa!

_mg_1608-2

Och redan på onsdag är det dags igen, och då möter vi vår kommande chefdirigent. Som finalverk dirigerar han Bartoks konsert för orkester. Ett favoritverk som lär blixtra till ordentligt, missa inte tillfället att spana in Santtu Matias Rouvali!

Urban Ward
Kommunikationschef

_mg_3327