Publicerat 9 mars 2017 Årets konserthändelse i Stockholm?

Vågar vi redan nu hävda, från ett djupt subjektivt perspektiv, att det redan hänt?

Vågar vi redan nu hävda, från ett djupt subjektivt perspektiv, att det redan hänt?

Konserthuschefen Stefan Forsberg som har vanan inne att hantera Nobelprisevenemang instiftade på stående fot ett nytt pris i kategorin musik. Och delade ut det till Göteborgs Symfoniker. Inte illa!


Göteborgs Symfonikers konstnärliga rådgivare Karin Tufvesson Hjörne med Jan Eliasson

Gårdagens konsertanta framförande av Musorgskijs opera Boris Godunov blev i alla händelser en framgång för alla som lagt ner oräkneliga timmar i övning, repetitioner, planering, förhandlingar och marknadsföring. Säkert mer att räkna upp, men lagarbetet har givit resultat.

Känslorna på podiet blev så starka för vissa musiker att de inte kunde hålla tillbaka tårarna. Ovationerna efteråt ville inte ta slut, och jag som skriver det här är ganska kräsen, men jag kan intyga att det verkligen var en mycket stark konstnärlig upplevelse. Den recension som nått oss just nu håller med, läs här.

Urban Ward, kommunikationschef