Publicerat 2 juni 2017 En enda röra!

Ibland blir det litet rörigt. Sitter och jobbar med flera spelår parallellt, hur var det nu igen?

Ibland blir det litet rörigt. Sitter och jobbar med flera spelår parallellt, hur var det nu igen? Händels Messias, var det 2017 eller 2018? Eller var det den vi spelade innevarande spelår?

Det kanske är så enkelt att det är fredag eftermiddag efter en fullmatad vecka, bör nog ägna mig åt mer rutinartade arbetsuppgifter just för tillfället, kanske skriva just det här?

Men verkligheten ser väldigt ofta ut just så här, planeringen för flera spelår pågår samtidigt. Så är det om man som vi vill jobba med de största dirigenterna och solisterna, redan nu har kontrakt skrivits för flera spelår framåt. Det är vår planeringsavdelning med Marco Feklistoff i spetsen som mest av alla måste hantera denna situation och de gör det med den äran! Inte minst med tanke på att numera ska också rättigheter för GSOplay, vår egen kanal på nätet, ingå i avtalen. Visste ni att vi har c:a tio gånger fler tittare där än vad vi har publik i salen? Och det bara ökar vilket faktiskt gör att vi får se på oss själva med litet annorlunda ögon. Det som sker i konsertögonblicket har numera ett långt liv efter själva konserten.

Säsongen lider mot sitt slut, men det är fortfarande mycket på gång i och utanför huset. Redan på tisdag är det ju nationaldagskonsert i Slottskogen, det fantastiska lägret Side By Side står sedan för dörren med deltagare från hela världen. Santtu-Matias Rouvali och Gustavo Dudamel och dirigerar då under samma konsert, den senare återkommer sedan den 21 juni i en egen konsert. Dessförinnan dirigerar Kent Nagano i en konsert med solister ur orkesterns led. Ett sällsynt tillfälle att under en kort period träffa tre titeldirigenter. Missa det inte!

Urban Ward, kommunikationschef