Publicerat 1 september 2017 Tre guld i Lahtis

Det var en märkbart laddad hemmason som klev upp på podiet. Och en lika märkbart lycklig sådan som tackade solister och orkester efter första halvan.

Det var en märkbart laddad hemmason som klev upp på podiet. Och en lika märkbart lycklig sådan som tackade solister och orkester efter första halvan. Publiken verkade minst lika nöjda de i pausen, och när femte symfonin fyller Sibeliushallen är det en härlig, nästintill andäktig, energi i hela salen. Så i motsats till Gunde Svan lämnade vi tre guld här i Lahtis. Skogsrået, En Saga, och femte symfonin.

Men extranummer? Nja, Santtu-Matias fick tysta publiken och förklara att det inte funnits tid att repa in ett extranummer på det korta soundcheck man hade idag. Så det fick bli uppsluppna skratt och en rungande varm applåd till istället.

Men vad gör väl det……