Publicerat 2 september 2017 Nu åker vi!

Med en flygande start närmar vi oss det som kallas säsongsöppning. Litet märkligt begrepp då vi redan spelat ett antal konserter och gjort en turné.

Med en flygande start närmar vi oss det som kallas säsongsöppning. Litet märkligt begrepp då vi redan spelat ett antal konserter och gjort en turné. Men så är det, sedan länge kallas den första konserten i våra ordinarie orkesterserier för just säsongsöppning. Orkestern är med tanke på vad som redan hänt uppvärmda och redo att inta podiet och välkomna årets Artist in Residence, Hélène Grimaud i vår konsert på onsdag 6 september. En mångfacetterad och intressant artist, läs gärna mer här.


Héléne Grimaud

Redan veckan därpå är det dags för vår chefdirigent, Santtu-Matias Rouvali, att visa hur han tolkar Sibelius stora verk Kullervo. Kan njutas helt utan förkunskaper som den storlagna musik det är, men läs gärna vad Wikipedia har att berätta här.


Santtu-Matias Rouvali

Bredden i vårt utbud tål att berättas om, jag tar upp ett par exempel som jag tycker verkar spännande. Först ut med start på måndag gör vi i samarbete med föreningen Levande Musik och Ensemble Makadam en serie konsertinstallationer, Durationer, entrén är fri, så också konsertformen som sker i vår entréhall. Välkomna, mer om innehållet här.


Ensemble Makadam

Vi har också ett par nyinsatta konserter för våra jazzälskare, framförallt för er som gillar storband, av högsta internationella klass. 8 oktober resp. 16 oktober.


Carla Bley & Maria Schneider

Som sagt, det finns ett enormt utbud i vårt fina hus att utforska, jag vet att det håller högsta musikaliska och konstnärliga nivå när vi sätter det i vårt program. Håller ni inte med är ni varmt välkomna att kontakta mig!

Urban Ward
Kommunikationschef