Publicerat 27 februari 2019 Äntligen Österrike

Igår, tisdag 26 februari, intogs Wiener Konzerthaus.

Turnén har rullat genom Tyskland sedan bloggen sist uppdaterades. München, Frankfurt och Köln har avverkats. Och igår, tisdag 26 feb, intogs Wiener Konzerthaus.

Tarrodi, Aho och Sibelius 5a stod på programmet. Detta var solisten Martin Grubingers sista konsert med oss för denna gång, men kanske den mest högspända då konserten i Wien ingick i ett slagverkskonsertsabonnemang, och den utsålda salen hade höga förväntningar. Som infriades. Grubinger är en atlet och showman när han anfaller med sin slagverksarsenal, flankerad av Jonas Larsson och Fredrik Björlin. Man hör andan gå ur publiken när de första tunga slagen drar skallrar. 

Att Santtu-Matias Rouvali är slagverkare i grunden bidrar enligt Grubinger till att Ahos Sieidi låter tyngre och tightare än kanske någonsin tidigare. 

Under turnén har slagverksgänget i Aho, ovan nämnda plus pukist Hans Hernqvist repat in en Ragtime som extranummer. Look out little  Ruth av Kurt Engel, arrangerat av Peter Sadlo. Njut av den här!!! 

Ett lite trött men taggat gäng sitter i skrivande stund på tåget upp i alperna med riktning Salzburg där vi kommer göra tre konserter med solisten Alice Sara Ott.