Publicerat 28 maj 2019 Äntligen ett Harry Potter-event att längta efter igen

Nu återstår bara att fundera över om jag ska nöja mig med att ta på slytherinslipsen eller gå all-in och komma som Mcgonagall med hårknut, cape och allt.

För oss som gillat Harry Potter och hans värld länge fanns det under en lång period något att längta efter. En ny bok var på väg. Först visste vi inte när, sen fick vi ett utgivningsdatum att sukta efter och så till slut kunde vi kasta oss över fortsättningen på historien.

Ibland var det också event med i mixen. Ett releaseparty vid midnatt man kunde besöka. Dessa var vanligare i länder som Storbritannien och USA med förekom också i Sverige. Sen kom filmerna, nya datum att fylla kalendern med. Biopremiärer, DVDer med extra material och sen längta till nästa film.

Det största äventyret under denna perioden för mig och min familj och det datum som fortfarande lyser starkast är premiären för sista filmen, Harry Potter och Dödsrelikerna del 2, eller del 8 i hela filmserien. När sista filmen gick upp befann vi oss på ett Harry Potter konvent i Orlando, Florida. Konventet hette LeakyCon och vi som var där fick möjligheten att se filmen för alla andra. Vi var 2000 fans som tågade, mer eller mindre utklädda, till biografen på Universals område där alla salonger visade filmen samtidigt. Det var många tårar och skratt i salongen.

Sen kändes det som det var över, ingen mer bok eller film att längta efter. Sen har det såklart kommit nya saker från Harry Potter världen, en pjäs som familjen såg i London bra några dagar efter premiären. I samband med den var vi faktiskt också på ett releaseparty. Vi befann oss i Bournemouth den dag manuset till pjäsen släpptes i bokform och där fanns ett releaseparty och självklart var vi på plats.

Sen har vi de nya filmerna om Newt Scamander och de fantastiska vidundrena. Filmerna är i mitt tycke jättebra och jag ser fram emot att följa hela serien och längtar redan efter del tre. Det är så kul att återse de kära karaktärerna och nu när Dumbledore är med igen fantastiskt porträtterad av Jude Law så är det mer spännande än någonsin.

Men det känns nästan lite mer på riktigt igen nu när vi faktiskt går här och väntar på ett datum som åter handlar om Harry Potter-filmerna. För nu har vi skaffat biljetter till Göteborgs symfonikernas visning av Harry Potter och Hemligheternas kammare på Scandinavium i augusti. Även om vi såklart sett filmen väldigt många gånger så är detta speciellt. Det finns ett datum att längta efter igen.

Det kommer vara en ny upplevelse att se den i en så stor lokal och med livemusik. Musiken är ju en så stor upplevelse av känslorna i samband med filmer. Man tänker sällan på det men tar du bort filmmusiken så är det som att lägga ett filter på alla känslor du får när du ser en film. Jag tror därför att en av mina favoritfilmer tillsammans med underbar livemusik kommer förstärka känslorna som redan är riktigt starka när det gäller min idol. Något att verkligen se fram emot.

Nu återstår bara att fundera över om jag ska nöja mig med att ta på slytherinslipsen eller gå all-in och komma som Mcgonagall med hårknut, cape och allt.

Elin Johansson
Hängivet Harry Potter-fan

HARRY POTTER characters, names and related indicia are © & ™ Warner Bros. Entertainment Inc. WIZARDING WORLD trademark and logo © & ™ Warner Bros. Entertainment Inc. Publishing Rights © JKR. (s19)