Publicerat 29 augusti 2019 Magin kom hem till oss

Man glömmer sin identitet och upplever nuet i en fantasivärld tillsammans med tusentals andra.

I lördags kom magin hem till oss i sällskap med ett par chockade, fascinerade och uppspelta helt nya Harry Potter-fantaster. Några timmar tidigare hade världens lyckligaste fyra- och sexåring lämnat leksakerna hemma i Lerum och åkt till Scandinavium.

Det var äntligen dags för att för första gången någonsin titta på Harry Potter och Hemligheternas kammare. Och det bästa med det hela för mig (och det främsta anledningen att bli exalterad) var att Göteborgs Symfoniker spelade LIVE under hela filmen. Vilken lyx!

Kombinationen av livemusik med en enorm bioduk gör att man uppslukas i stunden och blir en del av Harry Potter och hans äventyr. Man glömmer sin identitet och upplever nuet i en fantasivärld tillsammans med tusentals andra. Musiken av John Williams är något alldeles magiskt. Med sitt universella språk väcker den känslor till liv. Vissa känslor blir lite överväldigande för barnen. Ibland blir det så spännande att Adrian hoppar ner från stolen och skriker ”hjääälp”. Eftersom filmen är på engelska så får barnens fantasi arbeta ännu intensivare. På vägen hem spanar dom efter flygande bilar i trafiken.

Väl hemma så pratas det om trolleri och monster. Plötsligt blir det en spontan galen show där små fioler försöker återskapa ”läskig” musik. För visst är det viktigt att njuta av stunden men det är också en fantastisk bonus att bli inspirerad. Tills nästa efterlängtade filmupplevelse med Göteborgs Symfoniker ska vi fortsätta läsa Harry Potter-böcker, lyssna till och skapa mer musik här hemma.

En stående ovation och ett stort tack till våra älskade Göteborgs Symfoniker. För vad vore livet utan klassisk livemusik!

Mamma Sona
Publik i Scandinavium 24 augusti 2019

Nästa Harry Potter-film spelas den 22 augusti 2020