Publicerat 9 april 2021 En efterlängtad nystart

Vår kommande konsertsäsong har lika många spännande dirigenter, gästsolister och konstnärliga projekt som omtumlande överraskningar!

Säsongen 2021-2022 med Göteborgs Symfoniker går i återhämtningens och förväntans tecken. Det har det senaste året blivit tydligare än någonsin att medborgarna i regionen behöver Göteborgs Symfoniker och att vi som kulturverksamhet har ett viktigt uppdrag att uppfylla.

När säsongen inleds hösten 2021 är det ett och ett halvt år sedan Göteborgs Symfoniker spelade inför publik, en nedstängning som vi inte upplevt i modern tid. Det blir en utmaning men också en sporre att lära sig konsten att umgås igen och att finna oss själva på nytt. Vi ser verkligen fram emot att genomföra vårt uppdrag 2021-2022 och för att göra det på bästa sätt och för att hålla högsta klass behöver Göteborgs Symfoniker förstås sin publik. Det är ju tillsammans med er vi skapar de där berikande, förenande och oförglömliga upplevelserna.

Vår kommande konsertsäsong har lika många spännande dirigenter, gästsolister och konstnärliga projekt som omtumlande överraskningar: orkesterkonserter, världsmusik, jazz, populärproduktioner och ett stort utbud för barn och unga. Kika gärna igenom hela vårt konsertprogram här. Och ni kan vara säkra på att Göteborgs Symfoniker levererar och att er trygghet och ert välbefinnande är vår högsta prioritering när dörrarna åter öppnas.

Hoppas att vi ses!

Sten Cranner
VD och konstnärlig chef Göteborgs Symfoniker