Publicerat 31 maj 2021 Ger mig motivation och inspiration

På senaste tiden har jag också förstått att utbudet av musik och kultur är något som jag har tagit för givet, och det har varit så självklart för mig att det finns tillgängligt hela tiden. När det inte gör det, så inser jag hur värdefullt det verkligen är.

Musik och kultur är det viktigaste i mitt liv. Som tioåring fastnade jag för cello och sedan har det bara fortsatt. För ett år sedan tog jag kandidatexamen i klassiskt cellospel på Högskolan för scen och musik och jag studerar fortfarande på andra påbyggnadsterminen.

En medelålders kille tittar ut genom en dörr i konserthuset

Axel Vilborg i Göteborgs Konserthus. Foto: Ola Kjelbye

Sedan förra hösten arbetar jag som foajévärd på Konserthuset. Vi finns där för gästerna. Extrajobbet betyder mycket för mig, Göteborgs Symfoniker är den största förebilden för unga studenter inom klassisk musik i Göteborg. Konserthuset är en fantastisk miljö och att bara vistas där ger mig motivation och inspiration. Det är liksom där det händer. Många av våra lärare på musikhögskolan spelar i Symfonikerna vilket stärker banden ännu mer. Som konsertlokal är Konserthuset suveränt. Jag har spelat där många gånger med skolans orkester och med Västra Götalands ungdomssymfoniker.

Göteborgs Konserthus byggt av Lego

Axel är även ett legofan som här byggt ihop just Göteborgs Konserthus

Luften är laddad av all underbar musik som i över 80 år har framförts av fantastiska musiker. Varje besök i Konserthuset är en höjdpunkt, varje konsert kommer med sin speciella upplevelse och atmosfär. Varje konsert är också extremt värdefull, skulle jag säga. När allt blir tyst innan första tonen tas, då står tiden stilla. Och när musiken gör entré är det som att alla problem i hela världen bara försvinner.

Konsert från Stora Salen vid hyllning av Ingmar Bergman 100 år

På senaste tiden har jag också förstått att utbudet av musik och kultur är något som jag har tagit för givet, och det har varit så självklart för mig att det finns tillgängligt hela tiden. När det inte gör det, så inser jag hur värdefullt det verkligen är.

Hälsningar
Axel Vilborg