Publicerat 25 september 2023 Det är en vacker och magisk risk

"Jämvikten som ger var och en av oss vår egen unika balans kan så lätt sättas ur spel." Barbara Hannigan, förste gästdirigent Göteborgs Symfoniker

Säsongens tema – hållbara avtryck – och vår sköra natur får mig att tänka på vårt ansvar att ta hand om jorden och alla dess levande varelser. Men det kan också syfta på sårbarheter inom var och en av oss.

Jämvikten som ger var och en av oss vår egen unika balans kan så lätt sättas ur spel. Symfoniorkestern är ett exempel på hur balans formas till ljud när många människor samtidigt skapar musik – genom djupt lyssnande, genom sökande efter skörhet, genom styrkan i ensemblen.

Det är en vacker och magisk risk, att ta något som en tonsättare har vågat skriva på en sida, och föra det från den ömtåliga tystnaden i små papperslappar in till sinnena – att se, lyssna, dela och föreställa sig.

Barbara Hannigan står på pulten och dirigerar orkestern.

Barbara Hannigan
förste gästdirigent Göteborgs Symfoniker