Stäng
Meny

Var med i VÄGUS

Klassiskt kan vara alldeles oemotståndligt och hur coolt som helst. Samtidigt. Västra Götalands Ungdomssymfoniker är inte bara mycket imponerande musiker utan behärskar också konsten att spela klassiskt på ett sätt som inte lämnar någon utanför. Välkommen!

Berömda stycken eller storslagna symfonier – i händerna på VÄGUS framförs allt med den omisskännliga lust och energi som blivit deras speciella kännetecken. Och symfoniorkestern förnyas ständigt, bara dirigenten Simon Phipps har varit med sedan starten 2000. Orkestern består av ett 80-tal unga musiker från hela Västra Götaland i åldrarna 13-20 år, och för många blir VÄGUS ett minne för livet.

Varje vår- och hösttermin samlas orkestern under ett par helger för intensiva repetitioner. Dagarna fylls av spelglädje, gemenskap och repetitioner tillsammans med musiker ur Göteborg Symfoniker. När helgen är slut, längtar du garanterat till nästa gång! Varje termin åker VÄGUS på turné i Västra Götaland och ger konserter för både vuxna och barn.

Har du frågor?

Kontakta Vägus producent Cecilia Hilmerby, cecilia.hilmerby@gso.se.

Ung tjej spelar fiol. Fotograf Francis Löfvenholm

Intresseanmälan

När musiker går vidare till andra uppdrag får nya förmågor chansen att känna på VÄGUS-livet med repetitioner, lägerhelger och turné i regionen. Att vara en del av en symfoniorkester med 80 av Västra Götalands bästa unga musiker är en känsla utöver det vanliga.

Det krävs ett stort engagemang, eget ansvar och intresse från dig som är med i VÄGUS och det krävs att du över en hel del på egen hand. Du ska vara i åldern 13-20 år och ha kommit en bra bit i din musikaliska utveckling.

Hör av dig till cecilia.hilmerby@gso.se om du är intresserad av att få veta mer.

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!