orgelpipor orgelpipor

Söndag 23 oktober 2022 Orgeln fyller 1 år!

Välkommen att fira mäktiga orgelns gnistrande ettårsdag i Göteborgs Konserthus! I fem unika konserter flätas körklanger samman med ljudet från de över 9000 orgelpiporna, en upplevelse du inte vill vara utan. Passa också på att kalasa på unika orgelbakelsen, bygga en orgel och vara med på sångworkshop!

Drottningen av Konserthuset, den mäktiga konserthusorgeln, fyller ett år! Kom och hör västsvenska körer och våra främsta organister fylla salen med klanger i fem unika konserter söndag 23 oktober. Det bjuds på både finstämt, folkkärt och allsång – plocka dina favoritkonserter eller fira med oss hela dagen!

Passa också på att kalasa på stjärnkonditorn Fredrik Borgskogs unika orgelbakelse som finns till försäljning, speciellt framtagen till orgelns ettårsdag, och var med på en sångworkshop i vackra Götaplatsfoajén. För nyfikna i alla åldrar finns dessutom möjligheten att vara med på orgelbyggarworkshop i garderobshallen när som helst mellan kl 11.30-18.00:


Instrumentens drottning

Orgeln kallas ”instrumentens drottning” och det av en god anledning: inget annat akustiskt instrument är så variationsrikt i klang och dynamik, från den allra svagaste, ensamma ton till massiva ackord som får det att vibrera i golv och väggar. Det gör det garanterat i Stora salen i Göteborgs Konserthus när ljudet från de över 9000 orgelpiporna fyller rummet.

Orgelns spelbord står på podiet. Ett rött ljus fyller scenen.


Titta in i orgeln

Mer om orgeln i Konserthuset
många guldfärgade orgelpipor

Upplev instrumentens drottning

När ljudet från de över 9000 orgelpiporna fyller rummet vibrerar det i golv och väggar!

Orgeln i Konserthuset
Läs mer i konsertmagasinet