Stäng
Meny

Låt oss se fram emot ett gott nytt år

Även om det bara är ett skifte i kalendern för det med sig tankar om framtiden och vad det nya året kommer att bjuda på för dig och för mig.

jan
11
2022

En annan slags turné

Vår sista konsert var på hemmaplan! Kvällen i Stenhammarsalen hade varit slutsåld sedan länge och våra förväntningar låg som ett bubblande glädjerus i logen. På konsertens affisch lovades ”något av det vackraste som skrivits”.

Dec
10
2021

Vännernas allra första blogginlägg

Det var en särskild stämning i lokalen när för första gången våra nya stipendier ur Ann Bansmanns fond skulle delas ut. Stipendiets mottagare utses av Vännerna och musikernas kolleger.

Nov
26
2021

Om paddling och musicerande

Det slår mig att det finns likheter mellan att paddla fors och att spela orkester. Fysiskt måste man vara i form och mentalt skall man försöka vara väl förberedd.

okt
7
2021

Att producera Tavlor på en utställning

Det är lite tjusningen med det här jobbet. Vi har ett mål; en tavla måste bli klar. Vi kan skönja konturerna men kan ännu inte se hela bilden.

sep
20
2021

Invigning av Räddningsmissionens Communityskola

Därför ser vi extra fram emot vår samverkan med Göteborgs Symfoniker och att få de sista pusselbitarna på plats för att starta en orkesterverksamhet för barn och ungdomar i området.

sep
10
2021

Signalen om ett fortsatt äventyr

Det är bara med er i rummet som musiken får en chans att lyfta ännu lite högre och kännas ännu lite mer innerlig. Så, kära publik, det här blir en kärleksförklaring till er!

sep
6
2021

Vi möts igen – steg för steg!

Lika glada som vi är över att åter få inleda en ny säsong med Göteborgs Symfoniker på plats i Konserthuset, lika tungt känns det att inte kunna välkomna alla er som väntat och längtat.

aug
25
2021

Djupet i musiken

Jag trivs nästan bäst i Stenhammarsalen. Där får jag mer närhet till musikerna. Fast måste jag välja mellan Stora salen och Stenhammarsalen så kan jag inte det.

jul
5
2021

Räddningsmissionens Communityskola tar form

Göteborgs Symfoniker och Räddningsmissionen erbjuder en attraktiv musikundervisning under eller efter skoltid

jun
24
2021

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!