Stäng
Meny
Tillgänglig till 9 november 2017

Helix av Esa-Pekka Salonen

Öppna dörrarna till Helix egen värld – musik av Esa-Pekka Salonen som i en beskrivning liknats vid en spiral runt en kon som rör sig mot sitt eget slut.

Den välkände dirigenten Esa-Pekka Salonen har under sin karriär också komponerat regelbundet. De senaste decennierna har det blivit allt fler verk som beundrats för sin sofistikerade form och klangkänsla. Helix komponerades till BBC Proms och Salonen har skrivit om verket: ”Den idylliska, nästan pastorala öppningsfrasen för piccolo och kontrafagott återvänder långt senare i horn och trumpeter, fortissimo, omgiven av en väldigt livlig tuttiorkester. I den avslutande delen framstår materialet i ett nästan maniskt ljus.”

Dirigenten Lionel Bringuier har gjort snabb internationell karriär och är sedan 2012 chefdirigent för anrika Tonhalle-orkestern i Zürich. Berlioz Symphonie fantastique framfördes under samma konsertkväll och tycks vara som gjord för honom liksom svindlande Helix av vännen och kollegan Esa-Pekka Salonen.

Medverkande

Göteborgs Symfoniker
Lionel Bringuier dirigent

Inspelad för GSOplay 7 september 2017

Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev