Göteborgs Symfoniker

Rouvali förlänger sitt kontrakt

Santtu-Matias Rouvali förlänger sitt kontrakt med Göteborgs Symfoniker ytterligare fyra år vilket innebär att han fortsätter som chefdirigent till 2025. – Det ska bli fantastiskt roligt och spännande att fortsätta samarbetet med denna härliga orkester, säger Santtu-Matias Rouvali.

Det var två lyckliga personer som i går, den 21 maj 2019, skrev under det nya kontraktet.

Santtu-Matias Rouvali började som chefdirigent för Göteborgs Symfoniker 2017 och det nya kontraktet sträcker sig till 2025. Sten Cranner är vd och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker:

– Vi är begeistrade över de stora konstnärliga framgångar samarbetet resulterat i, ett makalöst lagarbete som nu kan utvecklas på stadig grund i många år framöver.

Tillsammans har Göteborgs Symfoniker och Santtu-Matias Rouvali levererat konserter som hyllats av både publik och kritiker. Turnéer i Norden, Tyskland och Österrike har lämnat ett starkt avtryck i det internationella musiklivet som hänförts av den unika relation som skapats mellan dirigent och orkester. Teamets första inspelning av Sibelius samtliga symfonier (Alpha Classics) har hyllats av en enig kritikerkår och har redan erhållit en rad prestigefyllda priser, bland dem Diapason d’or, Choc Classica, Gramophone Editor’s Choice and Preis der deutschen Schallplattenkritik.

Torsdag den 23 maj 2019 dirigerar Santtu-Matias Rouvali Göteborgs Symfoniker vid invigningskonserten av nya Point Music Festival kl 19. En storstilad Grand Opening som bjuder på Richard Strauss Sinfonia domestica och Bartóks första violinkonsert med festivalartisten Patricia Kopatchinskaja som solist.

Santtu-Matias Rouvali är utöver ledarskapet för Göteborgs Symfoniker också chefdirigent för Tammerfors stadsorkester samt förste gästdirigent för Philharmonia Orchestra i London. Från och med säsongen 2021-2022 blir han London-orkesterns nye chefdirigent.

För mer information, intervju och bilder, kontakta

Stefan Nävermyr, redaktör
031-726 53 45
stefan@gso.se

Få nyhetsbrev från GSOplay

Håll dig uppdaterad om nya konserter på GSOplay.