Stäng
Meny

Välkomponerat för alla sinnen

Ekologiskt och hållbart utbud med säsongsbetonad à la carte och mycket mer hittar du i Konserthusets restaurang och foajébarer. Vi kommer att anpassa våra öppettider och bokningsmöjligheter för att skapa en trygg och säker miljö för både gäster och personal. Givetvis följer vi alla Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer.

Upplev en helkväll i vårt Krav- och Svanenmärkta Konserthus. Njut av en räksmörgås, ett glas vin eller en fika i någon av våra barer. Du kan även slå dig ner i lugn och ro i vår à la carte-restaurang för en tre-rätters meny.

Restaurangen

Konserthuset välkomnar dig med en säsongsbetonad à la carte-meny ackompanjerad av en förstklassig vinlista med ekologiska alternativ. Restaurangen serverar i mesta möjliga mån svenska, närproducerade råvaror och menyn byts omkring var sjätte vecka.

Restaurangen öppnar normalt två och en halv timme innan kvällsevenemang i Stora salen. Undantaget är då Göteborgs Symfoniker ger konsert på en fredag eller lördag, då restaurangen öppnar två timmar innan konsertstart. I mån av plats finns det även möjlighet att förbeställa något till pausen.

På lördagar kan du äta en elegant och prisvärd lunch i samband med Symfonikernas eftermiddagskonserter.

Á la carte-menyn

Stora salens foajébarer

I vackra Götaplatsfoajén och övriga barer i anslutning till stora salen kan du njuta av en räksmörgås, ett glas vin, en ekologisk fika eller annat smått och gott från menyn. Vill du slippa köa i pausen – gör din beställning i någon av barerna innan evenemanget börjar. Alltid öppet i samband med konserter i Stora salen. En särskild barnmeny finns då familjekonserter står på programmet.

Bar-menyn

Stenhammarsalens foajébar

I serveringen i Stenhammarsalens foajé kan du välja mellan välsmakande varma och kalla rätter med vegetariska alternativ, bubbel, ekologisk fika och andra godsaker från Stenhammar-menyn.

Serveringen är öppen då det är konsert i Stenhammarsalen. Vi rekommenderar er att förboka från menyn nedan på telefon 031-726 53 00. Serveringen öppnar en timme innan konsertstart.

Stenhammar-menyn

Bok som hyllar vår och andras kärlek till livet i köket

Just nu kan du beställa boken ”A. Journal Of West Coast Culinary” som är en hyllning till vår och andras kärlek till livet i köket. På 254 sidor hittar du Västkustens kulinariska rörelse: utvalda restauranger – däribland Konserthusets restaurang (!) – kök och matkreatörer med recept, personliga presentationer och bildreportage.

Beställ boken

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!