Stäng
Meny

Välkomponerat för alla sinnen

Ekologisk fika, ekologiska viner, säsongsbetonad à la carte och mycket mer hittar du i Konserthusets restaurang, barer och caféer.

Njut av en räksmörgås, ett glas vin eller en fika i vackra Götaplatsfoajén. Eller gör din konsertupplevelse till en helkväll med middag i vår KRAV- och Svanenmärkta restaurang eller en bit mat i Stenhammarsalens foajé.

Restaurangen

Köksmästaren Fredrik Wernersson välkomnar dig med en säsongsbetonad à la carte-meny ackompanjerad av en förstklassig vinlista med ekologiska alternativ. Restaurangen serverar i mesta möjliga mån svenska, närproducerade råvaror och menyn byts omkring var sjätte vecka.

Restaurangen öppnar normalt två och en halv timme innan kvällsevenemang i Stora salen. Undantaget är då Göteborgs Symfoniker ger konsert på en fredag eller lördag, då restaurangen öppnar två timmar innan konsertstart. I mån av plats finns det även möjlighet att förbeställa något till pausen.

På lördagar kan du äta en elegant och prisvärd lunch i samband med Symfonikernas eftermiddagskonserter. En särskild barnmeny finns då familjekonserter står på programmet.

Á la carte-menyn

Götaplatsfoajén & barerna

I vackra Götaplatsfoajén och övriga barer på övre plan kan du njuta av en räksmörgås, ett glas vin, en ekologisk fika eller annat smått och gott från menyn. Vill du slippa köa i pausen – gör din beställning i någon av barerna innan evenemanget börjar. Alltid öppet i samband med konserter i Stora salen.

Bar-menyn

Stenhammarfoajén

I serveringen i Stenhammarsalens foajé kan du välja mellan välsmakande varma och kalla rätter med vegetariska alternativ, bubbel, ekologisk fika och andra godsaker från Stenhammar-menyn.

Serveringen är öppen då det är konsert i Stenhammarsalen. Om ni är ett sällskap som vill äta innan konserten går det bra att förboka från menyn nedan på telefon 031-726 53 00. Serveringen öppnar en timme innan konsertstart.

Stenhammar-menyn

Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev