Stäng
Meny

Durationer – en konsertinstallation

Ett högintressant projekt för alla som törstar efter nya allkonstupplevelser: konsertinstallationen Durationer där Ensemble Makadam experimenterar med tid, rum, klang och lyssnande. Skapelsen iscensätts med musik, ljus, ljud och konst i entréhallen i Konserthuset och är öppen 4-10 september. 

Ensemble Makadam har laborerat med tid och rum, klang och lyssnande i olika former i samarbete med tre tonsättare – Lina Järnegard, Victor Lisinski och Isak Edberg. I processen har tre kompositioner vuxit fram samt idéer om ljusdesign och scenografi. I projektet ingår också konserter och en miniessä.

Durationer experimenterar med att framföra levande musik som installation på andra platser än de traditionella konsertrummen så att publiken ska kunna komma närmare inpå och till och med röra sig runt musikerna. Rumsligheten är skapad av ljud- och ljussättaren Rasmus Persson och konstnären Rickard Eklund.

Under veckan som Durationer pågår kommer varje tonsättare också att få sina verk presenterade i sin helhet, med inslag av ensemblens egna improvisationer. Förutom konserterna med tonsättarnas verk gör ensemblen två konserter med eget programinnehåll och i en miniessä pratar författaren och musikkritikern Magnus Haglund om rummets betydelse för lyssnandet.

Konsertinstallationen är öppen i entréhallen i Göteborgs Konserthus måndag 4 september till söndag 10 september (måndag-lördag öppet från kl 12.00 fram till Konserthusets egna programpunkter, söndag öppet från kl 14.00). Där kan man höra ömsom levande musiker, ömsom inspelat material.

Ett gyllene tillfälle för musikälskare, konstnärliga äventyrare och alla andra. Med öppna sinnen utlovas nya upplevelser.

Fri entré till installationen, konserterna och föredraget.

Durationer genomförs i samarbete mellan Göteborgs Konserthus, Levande Musik och Ensemble Makadam. Med stöd från Statens Musikverk och Kulturrådet.

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!