Göteborgs Konserthus Skolkonsert: Vi vet att ni gillar oss

Evenemanget har ägt rum. Göteborgs Symfoniker spelar den bästa och häftigaste musiken från filmerna och tv-spelen man inte kan slita sig från. För högstadiet/gymnasiet.

Speltid ca: 45 min Scen: Stora salen
Fri entré, platsbokning

Evenemanget har ägt rum

En konsert med musik från filmerna och tv-spelen som vi vet att ni gillar.

Vi har samlat några av de bästa och häftigaste musikinslagen från de storartade scener och plötsliga bildväxlingar man inte kan slita sig från, fast här får musiken tala för sig själv. Efter den här konserten vet vi att ni gillar Göteborgs Symfoniker också. Presentatör är skådespelaren Yankho Kamwendo. 

För högstadiet/gymnasiet

För att så många som möjligt ska få uppleva våra populära skolkonserter så vill vi påminna dig om att din bokning är bindande. Justeringar i bokningen kan göras fram till senast 30 dagar innan konserten – glöm inte ange ditt ordernummer när du kontaktar oss så att allt blir rätt. Ej avbokat eller uteblivet besök debiteras med 500 kr. Om du undrar över någonting så är du välkommen att kontakta oss på biljett@gso.se eller på telefon 031-726 53 00.

Provlyssna

Volvo är stolt partner till alla Göteborgs Symfonikers barn- och familjekonserter. 

Program

Williams Olympic Fanfare and Theme 4 min

Williams The Flying Theme ur E.T. 4 min

Williams The Imperial March ur Star Wars Episode V - Rymdimperiet slår tillbaka 6 min

Williams Hedwigs tema ur Harry Potter och de vises sten 5 min

Williams Temat ur Hajen 3 min

Williams Temat ur Stjärnornas krig 6 min

Williams Harry Potter - Harry's Wondrous World 6 min

Williams Stålmannen: Superman March 5 min

Medverkande

Sedan 2017 är Santtu-Matias Rouvali chefdirigent för Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nationalorkester. Han är en av vår tids mest efterfrågade dirigenter och har lett orkestern på framgångsrika turnéer till fyra nordiska huvudstäder samt till Tyskland och Österrike. Orkestern har tidigare gjort hyllade framträdanden på världens mest prestigefyllda scener, bland dem BBC Proms i London och Musikverein i Wien, och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus. På gsoplay.se samt via appar erbjuds allt från orkesterkonserter med världsledande dirigenter och solister till kammarkonserter och fantasifulla filmproduktioner. Göteborgs Symfoniker bildades 1905 och består i dag av 109 musiker. Bland viktiga chefdirigenter under senare år finns Gustavo Dudamel och Neeme Järvi. Göteborgs Symfoniker har gjort 100-tals inspelningar som resulterat i ett flertal internationella priser. Senast Sibelius symfonier med Santtu-Matias Rouvali på Alpha Classics som hyllats i branschtidskrifter som Gramophone och Diapason.

Ingar Bergby är en av Norges mest framstående orkesterdirigenter med en stor produktion inom klassisk och nutida musik samt cross-overprojekt. Han har profilerat sig som en artist med tydligt formad kraft och ett stort engagemang i sitt arbete. Ingar Bergby föddes 1964 i Sarpsborg och växte upp i en musikalisk familj som var aktiv inom blåsorkestermusiken. Han utbildades till klarinettist för professor Richard Kjelstrup vid Norges Musikhögskola och studerade senare dirigering för professor Karsten Andersen vid samma skola samt för Jorma Panula vid Sibeliusakademin. Ingar Bergby har arbetat med Göteborgs Symfoniker vid sju tillfällen, senast 2015. Han har bland annat dirigerat filmmusikkonserter, Orffs Carmina Burana samt orkesterkonserten på Götaplatsen vid friidrotts-EM 2006.

Yankho Kamwendo presentatör

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret