Göteborgs Konserthus Aldrig Ensam Show

Evenemanget har ägt rum. Charlie Eriksson är prisbelönt entreprenör och grundare av projektet Aldrig Ensam. Axel Schylström är en av Sveriges främsta artister, låtskrivare & föreläsare.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen Arrangör: Extern arrangör
395 kr

Evenemanget har ägt rum

ALDRIG ENSAM SHOW

Charlie Eriksson är prisbelönt entreprenör och grundare av projektet Aldrig Ensam. Axel Schylström är en av Sveriges främsta artister, låtskrivare & föreläsare. I nya Aldrig Ensam Show lyfter de tillsammans på locket till psykisk ohälsa – något av det mest tabubelagda som finns. De får detta komplicerade ämne att bli enkelt och hanterbart, och vill med sin färgsprakande show ge verktyg & kunskap som kan rädda liv.

I föreställningen får publiken ta del av Charlie Erikssons personliga erfarenheter av psykisk ohälsa. Han berättar om självmordsförsöket som ledde till vård i respirator och om sin väg tillbaka till livet igen.

Axel Schylström, som också lidit av psykisk ohälsa, lämnar ingen oberörd genom när han delar med sig av sin livshistoria: Olyckan som nästan kostade honom livet, vägen tillbaka och livet som en av Sveriges värst brännskadade personer.
Charlies och Axels gripande, men trots allt hoppfulla historier – kombinerat med intima musiknummer, visuella effekter och en stor portion humor – skapar en show som trollbinder, utbildar och ger minnen för livet.

Vad är Aldrig Ensam?
Aldrig Ensam är en ideell organisation som startades av Charlie Eriksson 2013 för att bidra till en mer öppen dialog kring psykisk ohälsa. Syftet är att sprida information och kunskap för att bryta tystnaden och tabun. Alla kan vi drabbas, antingen själv eller som anhörig. Ingen ska behöva leva med psykisk ohälsa i hemlighet.

Hundratusentals människor möts varje månad på Aldrig Ensams Facebooksida, som blivit en mötesplats för drabbade och deras anhöriga. Här delas öppenhjärtat råd och erfarenheter.

Ambassadörer för organisationen är underhållningsduon Filip Hammar & Fredrik Wikingsson, hockeyspelaren André Burakovsky, ex. fotbollsspelaren Erik Berg, ex. tennisspelaren Robin Söderling, extremskidåkaren Jon Olsson, fotbollsstjärnan Olivia Schough, e-sport profilen Emil ”HeatoN” Christensen, f.d höjdhopparen Linus Thörnblad, komikern Annika Andersson och influencern Viktor Frisk.

Vem är Charlie Eriksson?
År 2013 drabbades Charlie av en djup depression och gjorde flera självmordsförsök som nästan kostade honom livet. När han kämpade mot den psykiska ohälsan vågade han inte berätta för någon att han var sjuk, istället höll han allting hemligt för att slippa skämmas.

I slutet av 2013 öppnade han upp hemsidan Aldrig Ensam och startade en ideell organisation om psykisk ohälsa. Han ville dela med sig av sina erfarenheter och fylla igen det hål som fanns på Internet där enkel information om psykisk ohälsa saknades. Idag är Charlie flerfaldigt prisad entreprenör och efterfrågad föreläsare. Han har i många år delat med sig av sina erfarenheter på scener runt om i Sverige. Hösten 2017 utkom boken Aldrig Ensam som snabbt klättrade upp på topplistorna.

Vem är Axel Schylström?
År 2012 var Axel Schylström med om en olycka som gjorde honom till en av Sveriges värst brännskadade överlevare genom tiderna. Då var han blott 19 år gammal. Länge utgjordes tillvaron av en kamp för livet. Men efter över 50 operationer och omkring ett år på sjukhus hade både Axel och hans musikdröm överlevt.

År 2015 slog han igenom stort i Idol. Sedan dess har han bl.a. tävlat upprepade gånger i Melodifestivalen, gett ut självbiografin ”BRÄND – En resa genom eld”, etablerat sig som en av landets mest flitigt turnerande artister & inspirationsföreläsare – och varit modell för internationella utställningen ”Scars”. Förutom det har hans låtar som artist & upphovsman genom åren belönats med ett flertal guldskivor.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter