Göteborgs Konserthus Tablas från Rajasthan

Evenemanget har ägt rum. Amrat Hussain Brothers Trio från gränslandet mellan Pakistan och Indien.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
190-260 kr Student 95-130 kr

Evenemanget har ägt rum

Amrat Hussain Brothers Trio, från gränslandet mellan Pakistan och Indien, med hängiven sufisk sång och dansande fingrar. Konserten är först ut i en ny säsong av världsmusik och ingår i abonnemanget Världen i Konserthuset.

Sufimusikens tradition går långt tillbaka i tiden och konstarten introduceras i tidig ålder för utövarna. Medlemmarna i Amrat Hussain Brothers Trio har sju generationer musiker bakom sig och för de rikt dekorerade sångerna och fingrarnas virtuosa dans över trumskinnen vidare.

Publiken i ett fullsatt Stenhammarsalen har tidigare imponerats av Amrat Hussains lustfyllda tablas-spel, då bakom den palestinska världsartisten Adnan Jobran. Efter hyllade konserter på festivaler runt om i världen återvänder Amrat Hussain nu för första gången till Sverige och Göteborg, bakom trummorna i sin egna trio.

Passa på att lära dig mer om sufisk musik på förträffen på Café Frid & Fröjd i Linnéstaden 15 oktober kl 18.30.Kom i stämning inför konserten

DJ Said från Worldmusic Oasis spelar skivor i foajén före konserten och baren öppnar kl 18.30. Ta med alla dina vänner och kom!

Världen i Konserthuset

I abonnemanget Världen i Konserthuset hittar du fyra handplockade konserter med traditionell folkmusik, modernt etnosväng och gränslösa kombinationer som sjuder av energi. DJ Said från Worldmusic Oasis spelar i foajén före konserterna så att vi är laddade när musikerna drar igång!

Medverkande

Amrat Hussain tablas

Sanjay Khan sång, harmonium, kastanjetter

Teepu Khan tablas

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i bloggen

11 april 2019 Här möts hela världen

Vi vill bjuda publiken på musik de inte visste att de tycker om.

Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2019-2020 Med tablas världen runt

Den färgstarka brödratrion i Amrat Hussein Brothers inleder säsongens Världen i Konserthuset-serie med sitt lustfulla och rytmiska tablas-spel.

Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter