Stäng
Meny
mån
19
Nov
Kl 19.30

Aziza

Nefertiti på Konserthuset: Dave Holland bas, Chris Potter saxofon, Lionel Loueke gitarr, Eric Harland trumset

Aziza

Nefertiti på Konserthuset: Dave Holland bas, Chris Potter saxofon, Lionel Loueke gitarr, Eric Harland trumset

Evenemanget är inte längre aktuellt

Aziza är en grupp, ett artistiskt muskelknippe, vars musik levererar inget annat än högsta klass. Men vad kan en annars förvänta sig av kombinationen Dave Holland, Chris Potter, Lionel Loueke och Eric Harland?

I denna supergrupp samlas deras skicklighet att leverera originalmusik på ett alldeles sublimt vis med nyanser av post-bop, elektronisk fusion och afrikansk traditionell musik.

Dave Holland, som snart firar sina 70 år, har inga som helst planer på att varva ner. I hela sin karriär har han mött nya musiker i spännande konstellationer, alltid nytänkande och med örat mot marken.

Namnet Aziza har betydelsen omhuldad, älskad, och är även namnet på en mytologisk, afrikansk folkgrupp som bringar tur till jägare. Aziza själva lovar en enastående konsertupplevelse och nog kommer det att bli så. Men i detta fall är det nog inte tur som gör det, utan resultatet av fyra makalösa musiker som får fritt spelrum i konsertserien Nefertiti på Konserthuset.

Nefertiti på Konserthuset

I konsertserien Nefertti på Konserthuset hittar du jazz och gränsöverskridande musik med internationella stjärnor i ett tätt och nära format. Konserterna arrangeras i samarbete med jazzklubben Nefertiti. Spellistan är laddad med artisterna som gästar oss säsongen 2018-2019.

Medverkande


Dave Holland bas


Chris Potter saxofon


Lionel Loueke gitarr


Eric Harland trummor


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!