Råda rum, Mölnlycke BAGS spelar i Råda Rum, Mölnlycke

Evenemanget har ägt rum. Barockakademin Göteborgs Symfoniker, Stefano Veggetti konstnärlig ledare, Terje Skomedal violin

Speltid ca: 2 t 15 min inkl paus
250 kr

Evenemanget har ägt rum

2016 bildade Symfonikerna en egen barockensemble som sedan dess ger konserter både i Konserthuset och på turnéer i regionen. Man har lyckats knyta en internationellt respekterad barockprofil till ensemblen som konstnärlig ledare – den italienske cellisten Stefano Vegetti.

Tillsammans med musikerna i Barockakademin Göteborgs Symfoniker utforskar han musiken ur ett tidstroget perspektiv – så som det kan ha låtit när musiken skrevs.

Välkände Vivaldi och mindre kände neapolitanaren Durante representeras av varsin konsert, och den hetlevrade virtuosen Veracini av en uvertyr.

Till detta en violinkonsert av Maddalena Sirmen, fenomen på fiol och lärd i komposition. Under några decennier for hon över vida över världen men tycks inte ha besökt Sverige. Däremot spelade konsertmästare Ferling en violinkonsert av ”Madame Syrmen” i Riddarhuset i Stockholm den 23 oktober 1774 – kanske den vi nu ska få höra i Råda Rum i Mölnlycke, dit BAGS blivit inbjudna av Landvetter-Råda Rotaryklubb.

ProgramPaus 25 min

Vivaldi Konsert g-moll för stråkar RV 153 6 minMedverkande

Barockakademin Göteborgs SymfonikerAndreas Helm barockoboe

Philipp Wagner barockoboe

Makiko Kurabayashi barockfagott

Takashi Watanabe cembalo

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 4 2017-2018 Barockakademin Göteborgs Symfoniker

BAGS levererar italienskt med experten Stefano Veggetti

Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter