Göteborgs Universitets Aula BAGS – Barockakademin Göteborgs Symfoniker

Evenemanget har ägt rum. Musiker ur Symfonikerna och cembalisten Takashi Watanabe under ledning av cellisten Stefano Veggetti ger konsert i Universitetets Aula.

Speltid ca: 1 t 30 min inkl paus
Fri entré

Evenemanget har ägt rum

Barockakademin har funnits i ungefär fem år och består av ett tjugotal musiker ur Göteborgs Symfoniker som drivs av en gemensam lust att utforska och levandegöra musik från 1600- och 1700-talen. Nu kan du höra dem i Göteborgs Universitets Aula.

1600- och 1700-talen är en tidsperiod som normalt ligger utanför en symfoniorkesters repertoarområde, men som är viktig för att förstå den västerländska musiktraditionens utveckling. Det är också en period med väldigt mycket fin musik!

Ensemblen har gästats av bland andra sopranen Helena Ek, blockflöjtisten Dan Laurin, cembalisten Magnus Kjellsson och violinisten Fredrik From. I mars i år samarbetade Barockakademin violinisten Iwona Muszynska från Academy of Ancient Music i London.

Vid denna konsert leds ensemblen av italienske cellisten Stefano Veggetti, som nu också tillträder som Barockakademins konstnärlige ledare. Vi ser fram emot ett spännande samarbete! Gästande musiker är också den förnämlige cembalisten Takashi Watanabe.

Samma dag som konserten ges släpper Göteborgs Symfoniker säsongen 2017-2018. För att fira detta bjuder vi på inträdet till konserten! Ingen platsbokning, det är bara att komma. Välkomna!

Program

Händel Concerto grosso G-dur op 6:1 11 min

Vivaldi Konsert, D-dur, RV 549 för 4 violiner och cello 9 min

Paus 25 min

Vivaldi Konsert, d-moll, RV 128 6 min

Telemann Konsert i d-moll för 2 violiner, viola och cembalo 10 min

Vivaldi Konsert, g-moll, RV 153 6 min

Medverkande

Barockakademin Göteborgs Symfoniker

Stefano Veggetti konstnärlig ledare

Takashi Watanabe cembalo

Terje Skomedal violin 1

Joel Nyman violin 1

Pierre Guis violin 1

Jenny Jonsson violin 1


Helena Frankmar violin 2

Cecilia Hultkrantz violin 2

Lotte Lybeck violin 2

Tuula Fleivik Nurmo viola

Magnus Lundén viola

Nils Edin viola

Oscar Kleväng cello

Samuel Runsteen viola da gamba

Hans Adler kontrabas


Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang