Göteborgs Konserthus Världen i Konserthuset: Beches Indian Brew

Evenemanget har ägt rum. Spänn fast säkerhetsbältena - Bengt Bergers musikorganism slår till igen!

Scen: Stenhammarsalen
250 kr Student 100 kr

Evenemanget har ägt rum

Bengt Bergers musikorganism Beches Brew, en bångstyrig konstellation starka musikprofiler, slår till igen!

Bandet har varit i Indien och tar med sig några av landets bästa musiker på Sverige-turnén i höst. Beches Brews stuk på Country & Eastern är helt unik: ”Musiken bestämmer själv hur vi vill att den skall bli.” Spänn fast säkerhetsbältena!

Alla musikanterna i Beches Brew är stora improvisatörer, det är själva livsluften i gruppens musik. Medlemmarna är aktiva i skapandet och utvecklingen av musiken. Nästan alla originalmedlemmarna från det första albumet är kvar i gruppen, som dessutom fyllts på med likasinnade så att Beches Brew nu är mellan fem och tolv musiker beroende på vad som passar bäst.

beches

I januari 2016 besökte gruppen Indien där de gav konserter i Chennai, Mumbai och Pune tillsammans med några av de främsta klassiska musikerna från de nord- och sydindiska traditionerna. I oktober återgäldar de sydindiska musikerna visiten genom att gästa Sverige och spela ett antal konserter med de svenska vännerna i Beches Brew – nu under det gemensamma namnet Beches Indian Brew.

Medverkande

Beches Brew: Bengt Berger trummor; Lise-Lotte Norelius slagverk/elektronik; Stefan Bellnäs bas; Göran Klinghagen och Max Schultz gitarrer; Sir Thomas Jäderlund saxofoner och basklarinett, Livet Nord fiol; Jonas Knutsson och Thomas Gustafsson saxofoner; Staffan Svensson trumpet

beches-repar

Sydindiska mästermusikanter: Akkarai Sisters, dvs Akkarai Sornalatha och Akkarai Subbulakshmi, fiol/sång; Shree Sundarkumar khanjira

Västafrikansk Mastertrumslagare: Doe Kushiator, Ghana

trumslagare

Ljud: Sigge Krantz

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang