Göteborgs Konserthus Carmina Burana

Evenemanget har ägt rum. Hiawathas bröllopsfest

Scen: Stora salen Arrangör: Göteborgs Konsertkör
320 kr

Evenemanget har ägt rum

Samuel Coleridge-Taylor (1875-1912) är en av de stora kompositörerna i England. Trots sitt korta liv satte han spår i den ”moderna” klassiska musiken, där han sökte smälta samman afrikanska stildrag och negro spirituals med europeisk konstmusik. Så framgångsrikt att han vid tillfälle betecknades som ”African Mahler”.
Ett resultat av hans gärning är kantaten Hiawathas bröllopsfest, en festlig historia där ett flertal spektakulära festdeltagare passerar revy i sångtexterna. Blev direkt mycket populärt vilket bl a ledde till turnéer i USA och mottagning hos självaste president Roosevelt.
Carmina Burana

Detta är tyske tonsättaren Carl Orffs (1895-1982) mest kända komposition, ett maffigt körverk som uruppfördes i Frankfurt am Main år 1937. Orff, främst influerad av Mozart och Monteverdi, gjorde sig känd som utforskare av folkliga och medeltida klanger.
Texterna till Carmina Burana, – en blandning av dåtida latin och bayerska – fann Orff i en samling dikter och sånger som hittats i ett benediktinkloster i Bayern, troligen nedtecknade från tidigt 1200-tal. Även om språket kan vara svårt att tolka så är andemeningen i musiken fortfarande lätt att förstå!

Detta är omväxlande och rolig klassisk musik som sällan hörs i Göteborg; Över140 körsångare, fin ungdomskör, flyglar och slagverk plus fyra skickliga solister i landets bästa konsertsal – en musikupplevelse du inte får missa. Välkommen!

Solister:

Linnea Sjösvärd (sopran); utbildas vid operakandidatprogrammet vid Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet (koloratursopran). Har redan en bred repertoar.

Jesper Säll (tenor); utbildad vid operakandidatprogrammet vid Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet. Har ett flertal operaroller i sitt CV.
Carl Ackerfeldt – baryton; lyrisk baryton som framträtt som solist på många av de största konsert- och operahusen i Skandinavien. Bland senare års många roller märks Greven i ”Figaros bröllop” på Norrlandsoperan och Papageno i ”Trollflöjten” på Kungliga Operan.

Tobias Nilsson – counter-tenor; mångsidig musiker, medlem i Danska Radions Vokalensemble och Göteborg Baroque, ofta solist i oratorier och kantater, sjöng Falken på Göteborgsoperan i Strauss-operan ”Die Frau ohne Schatten” m m.

Härlanda Diskantkör (barnkör); en av Göteborgs finaste barnkörer under ledning av Birgitta Mannerström-Molin
Dirigent Simon Phipps
Två flyglar och stort slagverk
Göteborgs Konsertkör

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter