Göteborgs Konserthus Det franska pianot

Evenemanget har ägt rum. Göteborgs Symfoniker, Elim Chan dirigent, Bertrand Chamayou piano

Speltid ca: 1 t 45 min inkl paus Scen: Stora salen
330-490 kr Student 165-245 kr

Evenemanget har ägt rum

Prisbelönta franska pianisten Bertrand Chamayou tar sig här an Saint-Saëns både eleganta, virtuosa och originella andra pianokonsert tillsammans med Göteborgs Symfoniker.

Dirigerar gör internationellt uppmärksammade Elim Chan, tidigare chef för Norrlandsoperans orkester och ny chefdirigent i Antwerpen.

Dessutom Béla Bartóks Konsert för orkester, komponerad 1943 i USA dit Bartók flytt från nazisterna som härjade i Europa. Han hade också börjat få känningar av det som senare skulle diagnosticeras som leukemi. Kanske kände han att livet var på väg att rinna ut för den här musiken är som en sammanfattning av Bartóks hela musikaliska gärning.

Här finns hans stora kärlek till folkmusiken och ett påtagligt dansant rytmiskt driv. Det är dessutom mycket vackert: täta orkesterklanger spricker upp i ljuva scenerier med drag av ungersk landsbygd.

Introduktion till konserten

Kostnadsfri introduktion i Stora salen en timme före konsertstart med musiker ur Symfonikerna.

ProgramPaus 25 min


Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 2 2019-2020 Camille Saint-Saëns

Det komponerande universalgeniet

Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter