Göteborgs Konserthus Unga toner i vårkvällen

Evenemanget har ägt rum. Nyskrivet, barock och romantik med ung trio från danska Hehku Ensemble. Konserten ingår i Harpfestivalen som pågår i Göteborgs Konserthus 17-19 maj.

Speltid ca: 1 t Scen: Stenhammarsalen
20 kr

Evenemanget har ägt rum

En trio av unga men slipade diamanter är harpisten Claire Moncharmont, mezzosopranen Christina Herrestahl och violinisten Isabella Bania. Förutom kärleken till musik har de också en nordisk anknytning gemensamt. Tillsammans ingår de i danska Hehku Ensemble, ett musikkollektiv som fokuserar på såväl nutida som äldre repertoar. De är alla väletablerade på den internationella scenen och Isabelle Bania tilldelades 2022 det danska priset Léonie Sonning Talent Prize.

Musiken de bjuder på är också smycken, som den vackra Le doux silence de nos Bois – Våra skogars ljuva tystnad- ett verk från fransk barock av Honoré d’Ambruys. Det blir även Europapremiär för verket For it will never return av tonsättaren Anna Thorvaldsdottir, en tonsättare som hyllats av både New York Times och The Guardian för sin ”gränslösa fantasi”, och som också kallats ”en av de mest distinkta rösterna i nutida musik”.

En del av Harpfestivalen

Konserten ingår i Harpfestivalen som pågår i Göteborgs Konserthus 17-19 maj – ett unikt tillfälle att lära känna detta vackra och mytomspunna instrument. Biljettpriset för kammarkonserterna ligger på 20-40 kr/konsert så passa på att frossa!

Provlyssna

Lär känna de klassiska verken.

Lär känna tonsättaren Anna Thorvaldsdottir.

Program

Thorvaldsdottir For it will never return, europapremiär

Fauré Après un rêve

Slavenski Stars, sverigepremiär

d'Ambruys Le doux silence de nos bois

Nørgård Songs from a Changing Evening Land

Torsdag 18 maj 2023: Evenemanget slutar ca kl 18.00

Medverkande

Christina Herresthal mezzosopran

Claire Moncharmont harpa

Isabelle Bania violin

Hehku ensemble

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Kontrabasisten Jenny Rydeberg spelar på sitt instrument i ett rött sammetsrum

Ge ditt liv konsertmagi!

Ett abonnemang i Göteborgs Konserthus ger dig oförglömliga upplevelser och rabatterat biljettpris. Dessutom många andra att dela upplevelserna med.

Abonnemang 2023-2024