Göteborgs Konserthus Från Gershwin till Barber

Evenemanget har ägt rum. Katija Dragojevic & Lina Nyberg sång, Uppsala Kammarsolister, Johan Graden piano

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
190-260 kr Student 95-130 kr

Evenemanget har ägt rum

Världsartisterna och barndomsvännerna Lina Nyberg och Katija Dragojevic tar oss med på en musikalisk resa från barndom till nutid, från Gershwin till Barber.

”Som barn till föräldrar som flytt över havet och som andra generationens invandrare har vi båda funderat kring tillhörighet, rötter och ursprung. Hur har flykten, rotlösheten och havet kommit att påverka oss i våra liv? Berättelser om krig och andra länder har varit en del av vår uppväxt, och är något som påverkar oss än idag.”

Operasångerskan Katija Dragojevic och jazzsångerskan/komponisten Lina Nyberg är sedan många år väletablerade och hyllade både i Sverige och internationellt. Inte många vet att de känner varandra sedan förskoleåren. Här har de två barndomsvännerna för första gången satt ihop ett laddat program med fokus på amerikanska och brittiska tonsättare. I resan mellan olika musikaliska världar får vi också ta del av deras egen personliga resa från barndom till nutid genom livets krumsprång.

Lina Nybergs nyskrivna arrangemang ger musiken i denna förställning lyster och nya dimensioner. I programmet får vi bland annat lyssna till musik av Samuel Barber, Leonard Bernstein, Kurt Weill, Charles Ives, Erich Wolfgang Korngold och sånger från Lina Nybergs hyllade sångcykel Aerials.

Projektet är ett samarbete mellan artisterna och Uppsala Konsert & Kongress/Musik i Uppland och genomförs med stöd av Musikverket. Konserten hade premiär i januari 2019 och producerades då på Uppsala Konsert & Kongress.

Medverkande





Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 2 2019-2020 Katija Dragojevic & Lina Nyberg

De båda artisterna berättar om sitt gemensamma projekt

Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter