Göteborgs Konserthus DWEEZIL ZAPPA – Hot Rats Live!

Evenemanget har ägt rum. Special guests Norwegian Wind Ensemble

Speltid ca: 2 t 30 min ingen paus Scen: Stora salen Arrangör: Livenation & KB West
675 kr

Evenemanget har ägt rum

När Dweezil Zappa växte upp förundrades han över sin far Franks virtuosa färdigheter som gitarrist och kompositör. Efter Franks död, blev Dweezil inspirerad att göra något för att hedra sin far. Som den virtuosa gitarrist och musiker Dweezil är bestämde han sig för att låta Franks musik tala för sig själv och skapade Zappa Plays Zappa.

Dweezil ville skapa något som gamla fans kunde känna igen samt bjuda in en ny generation att upptäcka Frank Zappas kompositioner. Ingen kan komma närmare Franks musik än Dweezil och få gör det med sådan briljans och humor.
När vi i höst får besök av Dweezil och hans ”rocking teenage combo” kommer de framföra låtar från hans fars kritikerrosade album ”Hot Rats”. Albumet spelade en stor och betydelsefull roll för Frank Zappas karriär och dedikerades till Dweezil när det släpptes 1969.
”Hot Rats” är det andra soloalbumet som Frank Zappa släppte. Fem av de sex låtarna är instrumentala. På den andra, ”Willie Pimp”, sköts det vokala av Captain Beefheart. Detta var Frank Zappa´s första inspelningsprojekt efter upplösningen av det ursprungliga Mothers of Invention. I sina anteckningar på albumet beskrev Zappa det som ”en film för öronen”.Tidningen Q rankade albumet som nummer 13 i sin ”40 Cosmic Rock Albums” lista. Albumet ingick också i boken ”1001 album Du måste höra innan Du dör”.

Åldersgräns: 13 år

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang